Herstelling en service

We adviseren u bij uw keuze. Voor ieder project gaan we na wat uw verwachtingen zijn op vlak van comfort en prestaties. We bekijken wat mogelijk is binnen uw renovatieproject of nieuwbouw. Op basis daarvan doen we u een voorstel voor de meest zuinige en futureproof opties voor uw Boiler, herstellingen en waterverzachter.

Hoe werkt een condensatieketel?

Met een gascondensatieketel haalt u het maximale rendement uit uw verwarming op aardgas. Een klassieke gasketel verbrandt het aardgas. Hierbij komen rookgassen vrij die via een schoorsteen worden afgevoerd. De gascondensatieketel daarentegen recupereert deze gassen. Meer specifiek: hij recupereert de warmte die de gassen bevatten via het principe van condensatie.

Ter illustratie: in de oudste ketels liep de temperatuur van de afgevoerde gassen op tot 250°C en in de nieuwere modellen tot 130°C. De gassen die nog uit de gascondensatieketel ontsnappen zijn slechts 50°C warm. Alle andere warmte werd dus gerecupereerd en gebruikt voor verwarming.

De installatie van uw gascondensatieketel

De installatie van uw gasketel kan meestal snel. De moderne condensatieketels zijn zeer compact en daardoor vraagt de installatie over het algemeen geen grote aanpassingen. Bij de vervanging van een oude ketel door een condensatieketel is een aanpassing van de schoorsteen echter wel noodzakelijk. Een condensatieketel produceert, zoals de naam het zegt, vrij veel condens. Dit moet via leidingen kunnen worden afgevoerd.

Zuiniger verwarmen? Laat uw CV optimaliseren!

We gaan steeds bewuster om met energie en willen ecologisch verwarmen. Daarom investeren we in zuinige verwarmingssystemen en hernieuwbare energie. Maar we kunnen meer doen. Zowel bestaande als nieuwe cv-installaties kunnen we optimaliseren. VI Technics brengt uw verwarming in topconditie!

Hebt u nog vragen over de installatie van uw ketel of wenst u een offerte? Dan kunt u ons altijd contacteren. Is uw cv-installatie zelf aan het verouderen? Dan is een nieuwe ketel een ideale aanleiding om uw verwarming te laten optimaliseren en het verbruik verder te verminderen.

  • Bespaar 35% energie t.o.v. een klassieke gasketel
  • Geringe uitstoot van CO2
  • Altijd genoeg energie voor warm water & verwarming